Autoverzekering en een reisverzekering afsluiten

Nederlanders staan erom bekend dat ze veel uitgeven aan verzekeringen. Helaas gebeurd het ook vaak dat Nederlanders teveel betalen aan verzekeringen.
Het is daarom raadzaam om eens in de zoveel tijd te checken of je niet over verzekerd bent.

Afsluiten autoverzekering

Denk hierbij aan bijvoorbeeld een autoverzekering. Als je een auto nieuw aanschaft dan is een all-risk verzekering handig, maar na een aantal jaar is dat echt niet meer nodig.

Controleer of je geen onzinverzekeringen hebt afgesloten. Vaak zijn dit aparte verzekeringen die bijna of helemaal geen nut hebben, omdat je er echt geen gebruik van gaat maken en meestal zijn deze zaken al gedekt door een andere afgenomen verzekering. Zonde van het geld.

Reisverzekeringen

Reisverzekeringen worden vaak dubbel afgesloten. Als je alleen in Nederland op vakantie gaat, hoef je voor de ziektekosten echt geen aparte reisverzekering af te sluiten. Je hebt al een ziektekostenverzekering waar je elke maand voor betaald.

Het is ook handig om na te gaan of je niet teveel betaald aan verzekeringen. Het is misschien prettig en het voelt ook vertrouwd om altijd bij één verzekeraar te blijven, maar het loont echt om af en toe van verzekeraar te veranderen.

Er zijn verschillende websites op het internet te vinden waar je verschillende verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Deze vergelijkingssites geven goed weer welke verzekeraar voor jouw situatie het voordeligst is. Bijvoorbeeld Independent.nl. Hier kan je onafhankelijk en snel diverse verzekeringen met elkaar vergelijken.