Motorverzekering

Welkom op Motoverzekeringen!

>Een motorverzekering is net als een autoverzekering verplicht in Nederland. Om deze reden wordt de basis motorverzekering dan ook de WA motorverzekering genoemd(Wettelijke Aansprakelijkheid). Deelnemers van het verkeer zijn ten alle tijden verplicht zich te verzekeren voor in ieder geval schade aan andere personen en voertuigen.

Dit houdt in dat bij schade altijd een bedrag wordt uitgekeerd aan de tegenpartij indien u schuldig bent.

Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk uw eigen motor te verzekeren in geval van schade. Er zijn verschillende soorten optionele dekkingen die u of uw passagiers verzekeren. Deze zijn echter niet verplicht zoals de WA dat wel is.

Uit onderzoek is gebleken dat motorrijders vaker betrokken zijn bij verkeersongevallen dan automobilisten. Het is hierom erg verstandig een verzekering af te sluiten met aanvullende dekking. Door minimale bescherming is de kans immers ook groter dat u zelf wat mankeert na een ongeval.

Let daarom goed op de voorwaarden en kies de juiste motorverzekering! Bent u op zoek naar een autoverzekering? Kijk dan hier voor meer informatie. Vergelijken kunt u op diverse websites.

Enkele aanbieders

Motorverzekering vergelijken helpt u bij het kiezen van de juiste aanbieder. Bij het kiezen van een juiste motorverzekering dient u goed te letten op de voorwaarden. Zo dient u bijvoorbeeld rekening te houden met bijvoorbeeld de maximale aanvangsleeftijd, maximale cilinderinhoud, leeftijd voertuig en de maximale dagwaarde.

Maximale aanvangsleeftijd
Enkele verzekeraars hanteren een maximum leeftijd van bijvoorbeeld 65 jaar.

Maximale cilinderinhoud
Dit is bepalend voor het vermogen van uw motor. Een hoge cilinderinhoud betekent vaak ook een sportiever rijgedrag.

Maximale dagwaarde
Dit is de waarde van uw voertuig welke op dit moment voor uw voertuig geldt. Enkele verzekeraars nemen bijvoorbeeld geen voertuigen aan die een dagwaarde boven de 25.000 euro hebben.

Enkele aanbieders van motorverzekeringen zijn:

  • Avero
  • Klaverblad
  • Nationale Nederlanden
  • Allianz
  • Aegon
  • ANWB
  • Delta Lloyd
  • Unigarant

Bent u in plaats van een motorverzekering op zoek naar een autoverzekering? Op http://www.uwgoedkopeautoverzekering.com kunt u met een premieberekening eenvoudig een goede en goedkope autoverzekering vinden. Ook is het mogelijk een simulatie uit te voeren om de ideale autoverzekering te vinden. U vult een aantal vragen in en op deze manier vindt u eenvoudig en snel de perfecte autoverzekering.